середа, 15 листопада 2017 р.

Цікаві факти з історії.

Частина І

Давайте сьогодні дізнаємося трохи більше про власну історію – у наведеній нижче добірці опубліковані цікаві факти, які ніяк не пов’язані між собою. Факти беруться з різних епох, але від цього все тільки цікавіше.

1. За часів Першої династії Стародавнього Єгипту, членів сім’ї та слуг замуровували в гробниці (ще не в пірамідах) разом з мертвим фараоном. Вважалося, що всі вони будуть допомагати фараону після того, як той потрапить до богів, в потойбічний світ.
2. У Стародавньому Римі існував дивний звичай – якщо хтось вбивав чийогось батька, то злочинця топили в мішку, куди також поміщали змію, собаку і півня. Сенс цього обряду незрозумілий в наш час – хто-небудь може припустити, чому і як з’явився такий звичай?
3. Олександр Македонський винайшов цікаву технологію стеження за власним військом (цей спосіб використовується і сьогодні) – він читав листи солдатів, які ті писали рідним. З них і дізнавався, хто ж настроєний проти нього.
4. Коли анестезія була в перший раз протестована в 1847 році на жінці, яка народжувала дитину, то та була настільки здивована безболісним пологам, що назвала свою дочку Анестезією. Ось звідки пішло настільки дивне ім’я, яке іноді зустрічається і в наші дні.
5. Останній раз кавалерію застосовували за часів Другої Світової – ця практика була припинена після того, як 2000 кінних монголів були направлені на піхотний підрозділ німців. Що сталося в результаті? Жоден німець не був убитий, зате вся кіннота полягла.
6. Перша жінка-полісмен стала такою в 1910 році. Її звали Еліс Стебіінс Уеллс. Зрозуміло, що у жінок тоді не було власної форми, і Еліс створила собі форму сама. Офіційна форма для жінок-поліцейських була введена через чотири роки після того.
7. У 1700 році в Парижі виникла дивна мода – коли жінки виходили на вулицю в погану погоду, вони одягали капелюшки з … громовідводами. Зрозуміло, що це була не найкраща практика, в результаті кількість нещасних випадків із-за попадання блискавки тільки збільшилася.
8. У 3100-3050 рр.. до нашої ери в Стародавньому Єгипті панував перший фараон, Менес. Саме про нього жерці говорили, що фараон є спадкоємцем богів, які й призначають фараонів володарями всього Єгипту.


    Взято з Xage.ru




    Немає коментарів:

    Дописати коментар